Cast & CrewKrista Fetzer
Reeds meer dan 20 jaar vind ik het leuk om met de inhoud van potjes en tubes het gezicht van iemand te veranderen.
Als het doek open gaat heeft iedere speler een paar minuten (of langer) in de schminkstoel plaats genomen.
In al die jaren heb ik dan ook een uitgebreide collectie pruiken, kostuums, juwelen en accessoires verzameld.
't Is leuk om met een hechte ploeg samen te werken!


Dirk Peel
dirk
Dirk Peel is schrijnwerker van beroep en een gewaardeerde medewerker in de kring.
Al meer dan 25 jaar bouwt hij prachtige decors, zoekt (en vindt) oplossingen voor de meest veeleisende wensen van de regisseurs....
Goedlachs zoals we hem kennen, voorziet hij ons geacht publiek van een programmaboekje en staat hij altijd paraat om de handen uit de mouwen te steken.


Gerrit Piret
gerrit
Toneel? Wat vraag je me nu! Dat interesseert mij niet. Meespelen? Ben je zot! Ten hoogste eens gaan kijken naar een voorstelling als er iemand meespeelt die ik ken.
Dit is hoe ik dacht over toneel een aantal jaar geleden. Tot vóór een paar jaar...
Frankie zette een smeekbede op dat ze een toneelmeester nodig hadden en ik hun laatste hoop was (ik was liefst eerste keuze geweest maar dit volledig ter zijde ;-) .
Dit was met het stuk "De lijfrente" in het jaar 2000. Ondertussen hielp ik al enkel malen mee. In 2006 werd ik onderworpen aan een experiment, pro arte werkt voor het eerst met een draaiboek, als productieleider dien ik te zorgen dat alles wat in het draaiboek staat, nageleefd wordt. Die rol heb ik ondertussen doorgegeven aan Marjan Deschacht.
Ondertussen hou ik me bezig met allerlei zaken achter de scherm zoals decor, belichting, muziek en overal waar ik nodig ben spring ik in.
Ik ben ondertussen ook webmaster geworden en hoop dat jullie mijn creatie leuk vinden.


Inge Strubbe
inge 2013
Nadat ik al een paar voorstellingen had bijgewoond als toeschouwer, begon ik me toch serieus af te vragen of toneelspelen misschien ook iets voor mij kon zijn....
Toen een paar mensen van de kring mij verzekerden dat "men al doende het beste leert" was mijn drempelvrees helemaal verdwenen;
Er komt natuurlijk heel wat bij kijken: stemtechniek, lichaamstaal, mimiek....waar gaande weg krijg ik het meer en meer onder de knie en leer ik de kneepjes van het vak.
Iedere rol is een nieuwe uitdaging om een geloofwaardig personage neer te zetten en het publiek te boeien.
Met volle goesting kijk ik telkens weer uit naar de start van het toneelseizoen!


Nadine Tyberghein
nadine
Nadine is kleuterjuf en al jaren medewerkster bij onze toneelkring. Hoewel ze in het verleden niet onaardig presteerde op de planken, heeft ze er nu voor gekozen om vooral achter de schermen actief te zijn.
Als "fluisterdame" is ze de steun en toeverlaat van de spelers mocht hun geheugen hen in de steek laten of de zenuwen hen parten spelen...
Op de voorstellingen verwelkomt ze de bezoekers met een brede glimlach terwijl ze de plaatsen aanwijst


Ivan Bosschaerts
ivan
Ik begon mijn toneelavontuur in 1999 als bestuurslid.
Na veel aandringen en vele smeekbedes van de kring heb ik me in 2001 ook op het podium gewaagd in het stuk "De perikelen van Wulle en Krulle".
Sindsdien ben ik zo bevangen door het toneelvirus dat ik steeds weer uitzie naar het volgende stuk.
Daar ik terug in ploegen ben beginnen werken, heb ik met pijn in het hart het podium vaarwel moeten zeggen, maar thans help ik mee om
de prachtige decors te verwezenlijken en de stress-situaties van de "deadline" voor de voorstellingen op te vangen door stand-by te zijn.
Ik maak er een erezaak van om de toeschouwers een warm onthaal te bezorgen.
Ik ben natuurlijk zeer tevreden met de ijver en enthousiasme van alle leden en ik kan alleen maar hopen dat dit in de toekomst zo blijft.Antoon Willaert
antoon
Toneel spelen zit in onze familie. Vader, broer en zuster, we stonden allemaal vroeg op de toneelplanken.
Als medestichter van “ De Hazewinden “ in Eernegem boekten wij vlug succes met zelf geschreven stukken van medespeler Hendrik D’Hulster. De succesrijkste opvoeringen waren “De Wroede Geldzot” en “De Lijfrente”. Na het uiteenvallen van deze kring kwam ik in contact met de voorzitster van Pro Arte, Magda Lefever. Hierdoor werden onze succesnummers ook opgevoerd door “Pro Arte”, eveneens met volle succes.
Vooreerst speelde ik mee in “De slappe der wet” in maart 2005, “De gekke Bompas” in november 2005 en in “Comme Chez Swa” maart 2007. Nu hou ik mij nog enkel bezig met allerlei klusjes en onthaal.
Ik blijf me amuseren in de toneelkring.


Damienne Van Troostenberghe
damienne
Als mijn broertjes mij iets vragen kan ik geen 'neen' zeggen. Toen Frankie dus ettelijke jaren geleden vroeg of ik 'het toneel' wou komen filmen heb ik dat braafjes gedaan. En ik moet zeggen : met heel veel plezier. Er is steeds een goede vriendschappelijk sfeer in de groep, zodat ik er steeds weer naar uitkijk.


Glenn Peel
glenn
Glenn is de jongste telg uit ons gezelschap, maar de (toneel)planken kennen geen geheimen voor hem.
Al van jongs af aan kwam hij mee met zijn vader om een handje toe te steken bij het bouwen van de decors.
Hoe kon het ook anders, ook Glenn werd door de toneelmicrobe gebeten en bij toeval heeft hij zijn eerste toneelpassen niet op de planken van KT Pro Arte gezet, maar maakte hij zijn debut in Oostende toe hem werd gevraagd in amper 5 dagen tijd iemand te vervangen.
Zijn bravoure stukje bleef niet onopgemerkt en ook Glenn staat zijn mannetje tussen de gevestigde waarden.

Michaël Backelandt
MichaeĢˆl
Ik kwam voor het eerst in contact met de toneelkring dankzij Frankie, die mij uitnodigde om We Goan nor Benidorm te bekijken. Nadat ik een aantal producties van deze toneelkring had gezien, besloot ik om mij ook aan te sluiten bij de kring sinds september 2010.

Omdat ik het momenteel te druk heb met andere bezigheden speel ik nog niet mee, maar ik help bij de meeste producties met het opstellen van het decor, de tribunes opbouwen en de mensen te onthalen tijdens een opvoering.


Ann Denhert
ann
Ann Denhert woonachtig te Oostende. Ik vind toneel een heerlijke ontspanning van een avondje uit.
Als kind was ik al gefascineerd in toneel en wou altijd graag eens meespelen, maar ja de moed was er niet. Nu denk ik; het is nu of nooit , heb de moed in handen genomen en me bij een vorige toneel voorstelling ingeschreven bij Pro Arte, die ik altijd al een toffe groep vond. En ja hoor ik kreeg respons en kan meespelen in een volgende voorstelling! Super! Ik zie het echt zitten, het is een toffe bende en je word er onmiddellijk op je gemak gesteld door de geroutineerde spelers, bedankt!


Marc VinckeJonatan Couvreur
jonatan
Jonatan ontpopte zich al snel tot de onvervalste "jeune premier" in onze kring. Zijn eerste rol in "Macho" was eigenlijk ter vervanging van een speler die noodgedwongen moest afhaken. In een mum van tijd heeft deze jonge man zich ingewerkt in zijn rol, terwijl hij nog nooit op de scène stond ! Dat hij het er met "met verve" vanaf bracht dankt hij aan zijn talent en motivatie.


Frank Dinnecourt
frank
Frank is een theaterbeest in hart en nieren. Niet alleen in het gesproken toneel is hij een graag geziene gast, hij kan ook een aardig toontje zingen. Zo was hij reeds te zien en te horen in "The sound of Music" "Peter Pan " en "De blauwe vogel" producties van Starlight musical.
Een minzaam man met zoveel capaciteiten die bovendien flexibel inzetbaar is verwelkomen we graag in onze kring!


Senna Montoye
senna
Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van onze kring kreeg Senna de kans om voor het eerst op de planken te staan, daar waar zijn overgrootvader (Frans Decock, pionier bij Pro Arte) het hem jaren geleden heeft voorgedaan. Dat er theaterbloed door de aderen van deze jonge man stroomt zal niemand verwonderen...a new star is born!


Yannick Bosschaerts
unknown
Voorlopig kan deze jongeman zijn ambitie om zelf op de planken te staan nog niet waar maken...de studies gaan immers voor en er kruipt veel tijd in de voorbereiding van een toneelvoorstelling. Je mag toch algauw zo'n dertig repetitieavonden rekenen plus dan nog het memoriseren van de tekst.
Maar dat belet hem niet om zich nuttig te maken bij de opbouw van de decors en sinds kort leert hij de kneepjes van het vak om op de opvoeringen klank en licht te verzorgen. Een artiest in de maak dus!

Bart Magerman
Bart magerman
Bart is wat je letterlijk en figuurlijk "een stille medewerker" achter de schermen noemt. Alhoewel hij zelf niet graag in het voetlicht staat belet dit hem niet om zich nuttig te maken waar het kan. Decors bouwen, zaal klaar zetten, chauffeur spelen, niets is hem teveel!
Dat je kan rekenen op mannen met handen aan hun lijf, daar voelen we ons als toneelvereniging enorm gelukkig bij!

Evelien Bulckaen
Evelien
Hallo ik ben Evelien en ben via mijn man Thierry in het toneelgebeuren gerold;
Toen hij mij introduceerde en ook eens achter de schermen meenam, had ik de smaak vlug te pakken. Ik speelde nu al een paar keer mee, maar wegens tijdsgebrek moest ik ook al eens passen.
Ik blijf echter steeds paraat om bij te springen waar nodig in onze toffe bende!


Thierry Naert
Thierry
Hallo, ik ben Thierry uit Langemark en via mijn kozijn Paul Bruna, waarmee ik regelmatig optreedt als humorist, kwam ik in contact met Frankie die me vroeg of ik het niet zag zitten om mee te spelen met KT Pro Arte....
Het optreden en toneelspelen zit me in het bloed want reeds op 5-jarige leeftijd stond ik op de planken met Paul Bruna, was het niet al smurf of Marsupilami, dan was het een ander personage.
Op 18-jarige leeftijd debuteerde ik bij de St.-Jansgilde in Langemark waar ik en 10-tal jaar speelde maar moest stoppen wegens tijdsgebrek.
Soms kijk ik tegen de afstand op ( vooral in de wintermaanden) maar wanneer ik arriveer bij mijn vrienden van KT Pro Arte voel ik me thuis!
Iedere hobby vraagt een zekere zelfopoffering!