Gastenboek

Vond je ons stuk niet goed maar gewoon super.

Dan kun je dat hier aan ons laten weten.

Andere commentaren of tekstjes zijn natuurlijk ook welkom.
Lévi Steenveld
2018/01/02 - 15:52
http://www.steenveld.be
Geachte,
Beste toneelliefhebber,

In 2018 herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog, een van de donkerste bladzijden uit onze geschiedenis. Ook Middelkerke speelde daarin zijn rol, zoals blijkt uit de burleske komedie Oostendse Waterzooi. Deze komedie speelt zich immers af in de koninklijke chalet van Raversijde – toen grondgebied van de gemeente Middelkerke. Misschien lijkt het u wel een idee om dit stuk bij aanvang van het volgend seizoen te programmeren, misschien ook niet. Maar het zou jammer zijn als u pas achteraf het bestaan van het stuk zou vernemen.

Mocht u geïnteresseerd zijn (en anders ook natuurlijk), kan u de tekst altijd verkrijgen via Almo, via Op&doek of u kan hem gewoon downloaden op de site www.steenveld.be.

Hierbij alvast een korte inhoud:
Feest. Vuurwerk. Groot jolijt. De Grote Oorlog is begonnen en de familie de Charcuterie trekt naar de koninklijke chalet te Raversijde. Admiraal de Charcuterie, oud-kolonist, rouwt immers al jaren over de dood van koning Leopold II en hoopt dat de zeelucht en de herinnering aan Leopold II hem van een depressie zullen helpen. Ondertussen wordt ook koning Albert, die zich tactisch terugtrekt uit Antwerpen, in de chalet verwacht. Een Duitse voorhoede heeft echter de opdracht om de koning bij zijn aankomst te ontvoeren. En wanneer een Duits soldaat verkeerdelijk voor de koning wordt gehouden, een Vlaams soldaat valselijk beschuldigd wordt van verraad en een dubbelspionne niet meer weet wie vriend of vijand is, slaat de verwarring toe. Zeker als ook op het slagveld van de liefde slachtoffers vallen en zelfs de geest van Leopold II er zich mee gaat bemoeien… En vooraleer iedereen het beseft, lijkt het al november 1918.

Indien u meer informatie wenst, ben ik graag bereid die te verstrekken,

Intussen wens ik u vele succesvolle voorstellingen toe in 2018 (en ook daarna),
Met theatrale groet,

Lévi Steenveld.Page : [ 1 ]